2014. február 9., vasárnap

Csokis-meggyes muffin

Ma délután a lányok elkészítették a család kedvenc muffinját. Kicsit felturbózták egy kis meggylével színezett mascarpone krémmel. Én közben számlákkal és szerződésekkel foglalkoztam, tehát nem unatkoztam. Nagyon ügyesek voltak, és fincsi desszertet készítettek.

Hozzávalók:
2 tojás
12 dkg kristálycukor
10 dkg margarin vagy vaj
2 dl főzőtejszín
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál keserű kakaópor
10 dkg csokoládéreszelék, tortadara, vagy apróra vágott étcsokoládé
1 üveg meggybefőtt szűrve

Krém:

250 g mascarpone
100 g porcukor
4-5 evőkanál meggylé

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük. Először a margarint, majd a tejszínt adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a masszához. Az étcsokoládét apróra vágjuk és a tésztába forgatjuk. A kimagozott meggyet vagy meggybefőttet félbevágjuk, és a tésztába keverjük. Egy közepes muffinsütőt margarinnal kikenünk, vagy papírkosárkákkal kibélelünk, majd a tésztával ¾ részig töltjük. Nekünk ebből az adagból kb. 18 db szokott kijönni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a krémet. A porcukrot elkeverjük a meggylével, majd ezt hozzákeverjük a mascarponéhoz. Habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.

A jól végzett munka után :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése