2014. február 14., péntek

Iskolai farsang második rész :)

Kisebbik lánykámnál nem voltam ott a szülőin, mert éppen egy úszóversenyen dolgoztam ezerrel, így csak valami süteményt kellett készíteni a farsangjukra. Választásom fánkra esett, de persze nem mezeire. :)

Mini-fánk vaníliakrémmel

Hozzávalók
Tészta:
1 dl tej
6 dkg vaj
8 dkg liszt
2 tojás
csipet só
csipet cukor
Krém:
2,5 dl tej
5 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
2 dkg vaníliás pudingpor
2 tojássárgája
1,5 dl tejszín

A kicsikék

Elkészítés
A tejet a vajjal, valamint 2 csipet sóval és cukorral felforraljuk. Az átszitált lisztet a forrásban lévő tejbe csurgatjuk és jól elkeverjük. A masszát kis lángon addig pirítjuk, míg elválik az edény falától, ez kb. 2 perc. Levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. A masszához a tojásokat egyesével hozzáadjuk, és jól kikeverjük ezáltal egy simulékony tésztát kapunk. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire csillag alakú csővel kb. 2 cm átmérőjű fánkocskákat nyomunk. (kb. 40 db jön ki belőle) 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, a sütőajtót szigorúan zárva tartva. A kész fánkocskákat kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A krémhez 2 dl tejet a cukorral, vaníliáscukorral felforralunk. A maradék tejet a pudingporral és a tojássárgákkal simára keverjük. A keveréket állandó keverés mellett a forró tejbe öntjük, felforraljuk és kb. 1 percig főzzük. A krémet levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük és kíméletesen a kihűlt krémhez keverjük.
A fánkocskákat vízszintesen félbevágjuk, megtöltjük krémmel. Porcukorral meghintve, vagy citrommázzal a tetején tálaljuk.

Közelről nagynak tűnik :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése